уторак, 31. март 2020.

Z!N #6


'Se desilo nešto novo u međuvremenu?
Ako ne možete da aktivirate prikaz slika na mejlu, kliknite ovde.


   Ne samo da je Radionica na pauzi, već i odlažemo najavljivanje datuma za manifestaciju "Strava III: Coyle-Con", kao i dugoplanirane i dugokoordinirane "Kojlove prve oproštajne turneje", barem dok se situacija ne smiri. Svakako se, međutim, trudimo da budemo radni.
 
 

Fanzini

   Prvi broj fanzina nastao je spontano u vidu digitalne izložbe, pa smo počeli da ga štampamo uporedo sa veb-izanjima, a posle smo dali prednost štampi. Iz običnih crno-belih korica prešli smo na jači materijal i u boji, a i češće se ide do pošte otkako smo objavili da se mogu naručiti.
   Plan je da se uskoro fanzin i bilten spoje, tako da ćete i ovde moći da ga čitate, s tim što će i dalje izlaziti u štampi, ali kao integralno izdanje. Format će biti isti - a5, tvrđe korice u boji i oko 40 strana. Trenutno radimo na "prvom talasu" u kom će biti Quattro Zingari i Ibrahim KojlQZ će imati dve sveske, dok će Kojl, po trenutnom stanju, imati deset svezaka, s tim što neće svi biti objavljeni odjednom, već periodično. Iako ćemo se usredsredi na integralce i dalje ćemo raditi revijalne brojeve, koji će biti sačinjeni od nezavisnih priča i godišnjih izveštaja.
   Dakle, još jednom, pošto je konfuzno - u biltenu ćete čitati ono što smo inače objavljivali u fanzinima (stripovi, vesti, izveštaji, preporuke), a u štampi ćete čitati integralna izdanja stripova koja ćemo objavljivati u delovima kroz bilten i vebstrip portale, s tim što ćemo periodično napraviti tematski revijalni broj.

Vebstripovi

   Od aktuelnih naslova, pored Kojla, što na srpskom što na engleskom, počeli smo da postavljamo i naslov iz naftalina - Odbrojavanje, koji, u septembru slavi deset godina. A kad smo kod jubileja...

Kojlova rođendanska galerija

   Ovom prilikom upućujemo otvoren poziv za učešće u pin-up galeriji, koja će sadržati interpretacije Ibrahima Kojla nastalih od različitih autora. Ovako bismo obeležili pet godina njegovog objavljivanja ovog i time ispromovisali druge autore, ilustratore i saradnike. Galerija biće objavljena u dvadesetom broju stripa na Comixology-ju, kao i na WebtoonsuTapasu i društvenim mrežama 22. juna.

Pri slanju radova možete priložiti:
  • Svoju kratku biografiju na maternjem i engleskom jeziku
  • Svoju fotografiju ili autoportret/karikaturu
  • Linkove ka vašem sajtu, portfoliju i društvenim mrežama (ili, ako želite, svoj kontakt mejl)
*Svi priloženi podaci biće objavljeni uz ilustracije. Ništa od ovog, naravno, nije obavezno.

   Radove pošaljite na stripanimacijavaljevo@gmail.com. Rok za slanje je 20. maj.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар