O nama

   Brale Studios je amaterska produkcijska kuća, nastala u junu 2009. godine u Valjevu. Njeni osnivači, Vukašin Janković, Luka Ašković i Filip Stanković, snimaju kratke skečeve i emisije, a kasnije uvode i druge saradnike, koji nastavljaju da rade sa njima i danas.
   Na leto 2011. godine stvara se ogranak, tačnije zaseban Youtube kanal - Broken Dreams Entertainment, na koji se postavljaju kratkometražni autorski filmovi. U novembru 2012. godine, postavlja se prvi animirani film, a 2015. i prvi zvanični strip u serijalizovanom formatu.
   Dva filma dobijaju nagrade - animirani film „Just Life“ u decembru 2014. godine osvojio je nagradu publike na Festivalu mini filma u Novom sadu, a u februaru 2015. godine igrano-animirani film „Is that all you can do?“ osvojio je drugo mesto na „1ONE1“ takmičenju, u okviru „ProFire Short Film“ festivala u Škotskoj.
   Brale Studios broji česte saradnike, a ujedno i prijatelje, među kojima su Miroslav Miki Mladenović, Aleksandar Lukić, Nikola Pavlović Sova, Nikola Nikolić, Jelena Ristić, kao i ljude iza kulisa, poput počasnog člana i stalne podrške - Zvonimira Stefanovića.


foto: Filip Stanković

Нема коментара:

Постави коментар